Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/fva.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/fva.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/fva.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5753
Nabotvist om hævd | FV Advokatfirma

Nabotvist om hævd

En klassisk problemstilling
Hvad koster det at føre en retssag?
Sagens resultat
  • Klienten fik medhold i: 100%

I denne sag fik klienten fuldt medhold i, at de havde vundet hævd over naboens stiareal til fri færdsel. Byrettens præmisser var ganske klare og i fuld tråd med det, vi havde påstået.

Med opbakning fra retshjælpsforsikringen, som hører til den almindelig indboforsikring, var sagen ganske gratis at føre for klienten.

Dommen kan næppe anvendes af andre end klienten, da den er afsagt meget konkret ud fra forholdene på stedet. Hævdsager er kompliceret, da sagsakterne fra fordomstid skal undersøges. 

Update: Modparten har anket sagen til Østre Landsret.

%

(..) af sagen er gennemføret

Har du spørgsmål til sagen?

10 + 15 =

Sagens Stade

Anket

Retssagers forskellige stader
1. Sagsanlæg – stævning
2. Sagsøgtes svarskrift
3. Indledende retsmøde
4. Evt. syn og skøn / forelæggelse for retslægerådet / udtalelse fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring
5. Yderligere processkrifter
6. Hovedforhandling
7. Dom

Sagens tvist

Klienten har gennem længere tid benyttet en sti fra klientens matrikel til en vej. På et tidspunkt går det op for naboen, at stien befinder sig på naboens matrikel, hvorefter naboen uden varsel har nedlagt stien.

Tvisten er herefter, om klienten har vundet hævd over stiarealet eller ej.

Retshjælpsdækning = Ja

Sagens Temaer

Hævd, nabotvist og retstridig råden.

Bemærkninger til sagen

I det daglige er skellets placering ikke et problem for grundejere, hvor en hæk eller et hegn i det praktiske udgør “skellet”.

Tvisterne opstår typisk først, når den ene part af en eller anden årsag har brug for at tjekke skellets faktiske placering.

Det kan være frusterende fra den ene dag til den anden at miste et areal, man faktisk har rådet over. Berettiget eller ej. Når der ikke kan opnås enighed, overlades det til retten at vurdere, om der er vundet hævd, og det er dét, som er temaet for denne sag.

Advokat på sagen

Henrik Skoglund
hs@fva.dk
60433310